Įvyko tradicinė Chaimo Frenkelio konferencija

2023-09-08

Šiandien Šiauliuose įvyko tradicinė kasmetinė Šiaulių miesto savivaldybės ir Šiaulių pramonininkų asociacijos (ŠPA) organizuojama Chaimo Frenkelio vardo konferencija, kurios tema šiais metais buvo „Kūrybingumas versle“.

Konferencija, kaip ir kasmet, vyko istorinėje Ch. Frenkelio viloje, o prasidėjo taip pat tradiciškai – prie netoli jos esančio Chaimo Frenkelio paminklo. Čia įvyko pagerbimo ceremonija, sveikinimo žodžius tarė ŠPA prezidentas Žydrūnas Grinius ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius.

Po atidarymo ceremonijos visi persikėlė į Ch. Freneklio vilos salę, kur įvyko iškilmingų apdovanojimų dalis. Žydrūnas Grinius dar kartą pasveikino dalyvius, Vidmantas Janulevičius savo kalboje trumpai apžvelgė dabartinę verslo situaciją Lietuvoje, taip pat pažymėjo, jog Šiauliai Lietuvos kontekste tikrai turi kuo džiaugtis, pavyzdžiui, šiais metais konkurse „Sumani pramonė“  kategorijose „Sumaniausia pramonės įmonė 2023“  ir „Sumani pramonė. Tvarumas“ laimėtoja išrinkta būtent Šiaulių įmonė UAB „ROL Lithuania“.

Po to sveikinimo žodį tarė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, jis pažymėjo bendrystės svarbą. Jo teigimu, trys pagrindiniai poliai, ant kurių laikosi visos valstybės, yra politika, verslas ir akademinė sfera ir jos turi dirbti kartu visuomenės labui. Meras pabrėžė, kad Šiauliuose taip ir stengiamasi daryti, o rezultatai jau matomi. „Svarbiausia, matyti ne tik savo kiemą, savo tvorą, bet ir už jos, aplink savo namus. Jeigu mes visi norėsime, kad miestas užaugtų, jis užaugs“, – teigė A. Visockas.

Susirinkusiuosius pasveikino atvykę Seimo nariai Domas Griškevičius ir Stasys Tumėnas, Šiaulių rajono meras Česlovas Greičius, Kelmės rajono ir Mažeikių verslininkų asociacijų atstovai, kiti svečiai.

Po sveikinimo kalbų įvyko Ch. Frenkelio vardo nominacijos, Šiaulių pramonininkų asociacijos garbės ženklo, Lietuvos pramonininkų konfederacijos „Profesijos riterio“ ženklo, Švietimo ir mokslo įstaigų apdovanojimai. Viena iš apdovanotųjų Šiaulių pramonininkų asociacijos garbės ženklu – Šiaulių turizmo informacijos centro direktorė Rūta Stankuvienė, kuriai jis įteiktas už turizmo paslaugų, rinkodaros, infrastruktūros  pokyčius stiprinant Šiaulių miesto ir regiono įvaizdį, plėtojant turizmo sektorių.

Po nedidelės pertraukos pranešimą „Kūrybingumas yra atsakymas“ konferencijos dalyviams skaitė Tomas Ramanauskas, jis pristatė kūrybingumo svarbą, jo apibrėžimus, kalbėjo, ką apie kūrybingumą galvoja neuromokslininkai, kokia jo svarba šiame dirbtinio intelekto sužydėjimo amžiuje. Taip pat pateikė keletą esminių kūrybingumo modelių ir  kūrybingumo lavinimo užduočių, kurias atlikti turėjo salėse susirinkę klausytojai.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija, nuotraukos V. Lebedžio